Bomuld er nok den mest almindelige tekstilfiber, og den dyrkes over hele verden. Egyptisk bomuld, Sea Island bomuld og pimabomuld bliver betragtet som

Bomuld er nok den mest almindelige tekstilfiber, og den dyrkes over hele verden. Egyptisk bomuld, Sea Island bomuld og pimabomuld bliver betragtet som det fineste bomuld. Bomuld anvendes til alt lige fra tøjbeklædning til sengetøj og viskestykker. Bomuldsstof er blødt, åndbart og slidstærkt.

Uld

Ulden kommer fra får og geder, og kvaliteten afhænger af, hvilket dyr den kommer fra. Den eksklusiveMerinould fra Merinofåret, Kashmir-uld fra kashmirgeden og mohair fra angorageden anses for at være den allerbedste kvalitet. Uld varmer godt og absorberer også fugt, og det er ideelt at bruge til trøjer, halstørklæder og jakker.

Hør

Hør er ideelt at bruge til skjorter, bukser og jakkesæt, og materialet er slidstærkt og luftigt. Hør absorberer også fugt rigtig fint. Hør har i mange år været anvendt i Norden, og nu om stunder dyrkes hør mest i Kina, Polen og Rusland.

Silke

Silke er et råmateriale, som oprindeligt kommer fra Kina. Silketråden stammer fra den kokon, som silkeormen spinder om sig selv, og silkegarnet er selve fiberen. Silke anvendes til skjorter, tørklæder, pyjamas, undertøj m.m. Silke er slidstærkt og temperaturregulerende og føles meget behageligt at have på.

Polyester

Polyester er et syntestisk materiale, som er slidstærkt og vandafvisende, og så tørrer det hurtigt. Det er derfor ideelt til at lave f.eks. jakker og badetøj.