Drømmer du om at arbejde som tekstildesigner, så kan du her læse mere om uddannelse og arbejdsmuligheder inden for tekstilfremstilling og produktion.

Drømmer du om at arbejde som tekstildesigner, så kan du her læse mere om uddannelse og arbejdsmuligheder inden for tekstilfremstilling og produktion. Du kan søge ind på Designskolen i Kolding, hvis du gerne vil have en professionel uddannelse som tekstildesigner. En tekstildesigner udvikler tekstiler til f.eks. tøj, tæpper, gardiner, linned eller møbler, og som tekstildesigner kan du enten være selvstændig med eget værksted, eller du kan være ansat i en virksomhed i tekstil- og beklædningsindutrien.

Er du ansat i en virksomhed, der fremstiller stoffer til f.eks. tøj, så er det vigtigt at du er velorienteret om international tøjmode. Det gør du ved at besøge messer i udlandet for at få mere viden om de kommende sæsoners tendenser. Sammen med ledelsen i den virksomhed, du er ansat, planlægger tekstildesigneren hvilke stoffer, der skal sættes i produktion. Men først bliver der eksperimenteret med vævninger, farver og mønstre, og så udarbejder designeren arbejdstegninger og får lavet stofprøver, før produktionen af tekstilerne går i gang. Selve produktionen af tekstiler udføres af andre faggrupper, så tekstildesigneren deltager kun i en begrænset del af arbejdsprocessen.

Har du valgt at være selvstændig tekstildesigner, så vil du være mere involveret i fremstillingen af tekstiler. Forudsætningen for at være en god tekstildesigner er, at du har sans for form,farver og materialevalg. Derudover skal du være god til både at arbejde selvstændigt og samarbejde med andre. Har du dit eget værksted, kan du vælge også at have en butik, hvorfra du sælger dine varer. Du kan selvfølgelig også sælge tøj og boligtekstiler via detailhandlen.