Tøj har gennem tiderne været en af de vigtigste markører, når vi mennesker ville signalere til hinanden, hvem vi var, og hvilken status vi havde. Også i dag betyder tøj enormt meget for, hvordan vi opfattes, og det kan du udnytte i dit valg af karriere. Du kan for eksempel vælge at arbejde med tøj, med design og indretning, og yde rådgivning om, hvordan folk bedst muligt får det hele til at spille sammen, så de kan opnå den livsstil, de gerne vil – og sende signalerer til deres omverden om den.

Tøj er smart og lækkert, ud over at det er praktisk og skal opfylde nogle fysiske formål. Men tøj er også belastende for miljøet, så en af de ting, du kan hjælpe folk med, er at vælge tøj, som belaster miljøet mindst muligt. Det handler både om at genbrugstøj hjælper klimaet , og om at man, hvis man gerne vil have nyt tøj, kan vælge tøj produceret på en miljøskånsom måde. Bambus er for eksempel på vej som et nyt råmateriale til tøj, og det belaster miljøet langt mindre end eksempelvis bomuld.

Det hele hænger sammen

Som rådgiver på området vil du også blive spurgt om, hvordan folk skal indrette sig derhjemme for at få en god sammenhæng mellem deres miljørigtige tøjstil, deres måde at bo, spise og indrette sig på, og i det hele taget om, hvordan de kan skabe en god livsstil uden at vælte verdens klima og miljø. Du kan for eksempel foreslå dem at indrette sig med smukke plakater i en bestemt stil, som de kan bytte med deres venner, når de bliver trætte af at se på dem. Plakaterne kan man få på webshoppen Gallerix, hvor der findes et hav af størrelser, motiver og temaer. Med plakater kan man skabe en nem og uhøjtidelig indretning af sit hjem og samtidig sende gode signaler om, hvem man er, og hvordan ens holdning er til klima og miljø.

Hvis du virkelig vil arbejde i dybden inden for miljø, tøj og design, kan du vælge en naturvidenskabelig karriere inden for området. Som ingeniør med produktion af tøj som speciale vil du have mulighed for at påvirke, hvordan tøj skal fremstilles i fremtiden og dermed kunne sætte dit aftryk på hele industrien, så den bliver mere bevidst om sin betydning for klima og miljø.

Men du kan også vælge at tage over, hvor ingeniørerne stopper og bruge din viden om tøj, stil, design og indretning til at hjælpe folk med at få en positiv, miljøvenlig livsstil, som de vil kunne glæde sig over i mange år.