Genbrug er blevet det store hit – og det falder fint i tråd med, at vi skal passe på miljøet og ikke bruge flere af jordens ressourcer, end vi bør. Det gør vi alligevel – faktisk har vi brugt hvad jorden kan bære allerede i august måned 2021. Hvert år måler Verdensnaturfonden, hvornår menneskeheden har tæret så meget på ressourcerne, at det svarer til, hvad jorden kan genproducere hvert år. Og datoen rykker længere og længere frem år for år.

Derfor er der også stadig flere, der begynder at arbejde med at væve stoffer af kasserede tekstiler, stofrester og lignende. Men det har i århundreder været en kendt teknik i Japan, hvor denne vævekunst kaldes Nanbu Sakiori. Allerede i det gamle Japan vævede man af stofrester, for tekstiler var så dyre, at alt skulle udnyttes.

Genbrug af stofmaterialer er med til at give en god følelse for den enkelte – man gør jorden en tjeneste og får det også selv bedre, fordi man ved, at man arbejder bæredygtigt. Tilsvarende vil det være, hvis man får foretaget en hårtransplantation hos den professionelle klinik nordic hair i København. Her anvender man nemlig også bæredygtige teknikker baseret på den enkelte persons egne hormoner og vækststoffer, således at det så at sige udspringer fra en selv, når man får forynget sin hårpragt. Det er som den særlige væveteknik en bæredygtig og sympatisk metode, og resultatet kan være med til at give den enkelte et større selvværd og et større velvære.

Man kan sige, at det er en gammelkendt teknik, der kommer frem igen, når moderne vævere i vores del af verden kaster sig over at væve stoffer af genbrugsmaterialer.

Vil du selv dyrke vævning, kan du tage et vævekursus – der findes mange muligheder for dette rundt omkring i landet, hvor fokus også i stigende grad er på vævning med genbrugsmaterialer.