Siden oldtiden har billedvævning eksisteret som kunsthåndværk, og det er fascinerende, at vi den dag i dag kan gå på museer og se billedvævning fra fortiden. Men du kan også selv dyrke billedvævning som hobby ved at tilmelde dig et aftenskolekursus eller højskolekursus. Det kan være, at du ønsker at arbejde mindre og bruge mere tid på en hobby.

Lær om væveteknikker og billedkomposition

Måske har du allerede erfaring med at strikke, hækle eller sy, og så vil du gerne prøve en ny hobby. Det kan også være, at du er helt grøn med hensyn til den slags fritidssysler. Men vævning er en dejlig hobby, som kræver kendskab til forskellige væveteknikker og sans for detaljen. Billedvævning tager udgangspunkt i motiver, man selv kan vælge. Det kan være en mark, en solopgang eller et træ. På et billedvævekursus får du en underviser, som lærer dig både om forskellige væveteknikker og billedkomposition. Uanset om du er nybegynder eller har erfaring med vævning, så kan du lære meget på et kursus. Du bestemmer selv, hvor mange væveteknikker, du vil anvende, men du kan få den vejledning, du har brug for undervejs.

Udsmyk dit hjem med vævede billeder

Du kan udsmykke dit hjem med vævede billeder og dermed få unik kunst på dine vægge. Dit hjem afspejler din personlige smag med hensyn til interiør og farver. Vil du gerne have kvalitetstæpper i økologiske materialer, så kan vi anbefaler, at du finder et smukt sisal tæppe, som kan anvendes overalt på dine gulve i hjemmet, og tæpperne er nemme at vedligeholde. Tæpper på gulve skaber varme og hygge i hjemmet, og de virker også lyddæmpende, hvilket især kan være en fordel, hvis man bor i lejlighed.

Stress af med billedvævning

Har du en stresset hverdag, så er det vigtigt, at du husker at slappe af og lade op igen. Det kan du gøre ved at have en hobby, hvor du stille og roligt kan sidde og lægge puslespil eller væve billeder. Det kræver blot, at du anskaffer dig de nødvendige væveredskaber og garn. Du kan sidde og væve, imens du lytter til musik, eller du kan nyde stilheden. Når du væver, kommer du ind i en rolig tilstand, som nærmest er meditativ. Det er godt for både krop og sjæl.

Hvordan kommer du i gang med et billedvævekursus?

Du kan tilmelde dig et aftenskolekursus i billedvævning i nærheden af, hvor du bor. Du kan også vælge at tage på et højskoleophold i eksempelvis sommerferien. Over hele landet afholdes der kurser i billedvævning, og her kommer du til at gå på hold med andre, som enten har erfaring med vævning eller som er nysgerrige efter at lære det. Dermed kan du også komme til at indgå i et socialt fællesskab med andre, som har den samme interesse som dig, og I kan udveksle tips og ideer.

Billedvævning året rundt

Billedvævning er en hobby, du kan beskæftige dig med året rundt. Du kan sidde indendørs i de kolde måneder og udendørs på terrassen om sommeren. Du kan hente inspiration omkring dig i naturen eller hos dyr og mennesker. Dine vævede billeder kommer dermed til at afspejle årstidernes skiften, og de fællesskaber du indgår i.