Bambus er på vej hastigt frem som en meget kvalificeret afløser for bomuld som det foretrukne stof til brugstøj og vævede tekstiler af alle slags. Og det er der flere grunde til. Bambus er mere miljøvenligt end bomuld, og så har det også nogle brugsegenskaber, så det er et meget velegnet stof til mange formål.

Bambus er en kæmpestor græsart, og ud over at pandaerne holder meget af bambus – ja faktisk er helt afhængige af denne føde – så har man altså også fundet ud af, at det kan bruges som et bæredygtigt råmateriale til produktion af tøj. Bambus vokser hurtigt, så man hurtigt kan få det materiale, man skal bruge, og det er samtidig biologisk nedbrydeligt. Dyrkning af bambus kræver heller ikke de enorme mængder af vand, som bomuldsdyrkning gør.

Som stof har bambus en række gode egenskaber. Blandt andet kommer man ikke så let til at lugte af sved, hvis man dyrker sport i bambustøj. Det kan jo være en stor fordel, hvis du har investeret i motionsredskaber fra www.gorillasports.dk og derfor hyppigt tager en tørn på træningsbænken derhjemme. Bambus tager ikke så nemt imod svedlugt, og det er nemt at vaske rent, så du kan føle dig helt tryg i dit bambustøj. Hvis man har tendens til varme fødder eller sveder meget i skridtet, kan det også være en stor del at skifte til bambustøj.

Hvis du har fordomme over for tøj af bambus og tror, at det kradser som en gammeldags uldsweater, så tager du fejl. Det stof, der produceres af bambus, er blødt og lækkert, og der kan bruges meget fine fibre, så man kan få bambustøj, der næsten føles som silke mod huden. Vil du selv væve tøj af bambusgarn, kan du dermed også opnå nogle lækre brugsegenskaber.

Som nævnt er bambus et bæredygtigt materiale. Det skyldes ikke alene, at det er vokser hurtigt også uden det store vandforbrug, som der er ved bomuld, men også at bambus kan gro uden brug af sprøjtemidler eller gødning. Man kan altså dyrke bambus meget naturnært, hvilket er en stor fordel, hvis vi vil anskaffe råmaterialer uden at belaste miljøet for meget.