På Designmuseum Danmark kan du opleve udstillingen Mode & Tekstil, som viser flere end 500 genstande fra museets samlinger. Designmuseum Danmark råder

På Designmuseum Danmark kan du opleve udstillingen Mode & Tekstil, som viser flere end 500 genstande fra museets samlinger. Designmuseum Danmark råder over en af landets største samlinger af mode og tekstil, og her findes flere tusinde genstande – lige fra 1700-tallets historiske dragter til nutidens mode. Formålet med udstillingen er at vise forskellige tiders tekstildesign og tekstilteknikker. Publikum får desuden et indblik i forskellige tiders idealer og smag i moden samt de forskellige produktionsformer. Ifølge brancheforeningen Wear og Dansk Erhverv, så udgør dansk modeeksport 4,3 procent af den samlede danske eksport, og væksten ser ud til at fortsætte. Besøgende på udstillingen får et unikt indblik modevirksomheder og designeres arbejde for at skabe trendy og funktionelt tøj, som kan bruges af børn og voksne, og som fås i mange forskellige prisklasser alt efter kvalitet.

Modens historie i forskellige tidsperioder

Nationalmuseets hjemmeside kan du ligeledes læse om modens historie. Indholdet er inddelt efter årstal og strækker sig fra 1700-tallet til 1960’erne. Du finder mange fine billedeksempler på tøj og tekstiler fra de forskellige tidsperioder. Gå på opdagelse i forskellige tiders mode og trends og lær mere om 1700-tallets kjoler, brede skørter og korsetter. 1920’ernes kjoler var korte som pigernes hår, for La Garconne-looket var på mode. De flotte charleston-kjoler med perler og pailletter glimtede smukt, når kvinderne var på dansegulvet, I 1940’erne var moden præget af besættelsen, og fordi næsten alt var rationeret, var det nødvendigt at genbruge alting. Det betød at gamle dyner og gardiner blev syet om til tøj, der passede til familien, og det kunne f.eks. være en kjole eller en jakke. I de glade 1960’ere kom det mønstrede tøj på mode, som var inspireret af Optical Art-kunstbevægelsen. 1970’erne hippietøj havde blandt andet etniske mønstre, som signalerede, at man havde sympati med folk i tredje verdenslande.